به گزارش نورسافت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدحسین بهرامی در اولین جلسه اعضای هیات مدیره انجمن مطالعات فضای مجازی حوزه علمیه که در ساختمان انجمنهای علمی حوزه با رعایت شیوهنامههای بهداشتی، برگزار شد با تشریح برخی اهداف شکلگیری این انجمن، گفت: در پیگیری موضوعات مرتبط با فضای مجازی در حوزه، خلأ موضوعی به شدت احساس میشد و آن طرح مباحث علمی مرتبط با فضای مجازی در حوزه دین و پیجویی توسعه و ترویج گفتمان مرتبط با آن بود.
وی افزود: اگرچه در گوشه و کنار و توسط محققان مختلف و مراکز پژوهشی مختلف به این موضوع پرداخته میشد، ولی تاکنون جایگاهی منسجم برای این مباحث در حوزه بوجود نیامده بود. به همین خاطر مسأله ایجاد انجمن مطالعات فضای مجازی به عنوان جایگاهی فراسازمانی مطرح گردید که در مراحل تصویب انجمن نیز مسئولان مرتبط تأکید داشتند که این مجموعه با هدف پرداختن به کنشگری در فضای مجازی راهاندازی نشده و بلکه باید به مباحث نظری فضای مجازی بپردازد.
انجمنها در بدنه حوزه هیچ جایگاهی نداشتند
حجت الاسلام والمسلمین عبدالرسول هاجری مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه نیز در سخنانی با تشکر از اعضای هیأت مدیره انجمن و حضور در دبیرخانه، گفت: امیدواریم تشکیل این انجمن کلمه طیبهای باشد که تبدیل به شجره طیبه بشود و حوزههای علمیه، روحانیت و کشور از آن بهره ببرند.
وی در ادامه به شکلگیری انجمنها اشاره کرد و افزود: انجمن یک ساختار کاملاً بومی و دارای پیشینه است و از مواردی است که غربیها از حوزههای شیعه، نجف و قم الگوگیری کردند.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه ادامه داد: انجمن، مکان آموزشی یا پژوهشی نیست، بلکه فضایی است که اساتید کنار هم بنشینند و تجاربشان را به اشتراک بگذارند و مثل گعدههای علمی علمای قم و نجف همافزایی نمایند.
وی گفت: در انجمنها، گفتوگوی علمی بین اساتید است، نشستها یکی از برنامههای اصلی انجمنها در واقع محور و قوام آن میباشد. حسن انجمن حضور اساتید و متفکران از مراکز مختلف میباشد. انجمن مطالعات فضای مجازی بیستمین انجمن حوزه میباشد. قبلاً انجمنها فقط در قم بود الان در دوازده استان شورای تخصصی انجمنها ایجاد گردیده و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین هاجری به بیان چند پیشنهاد پرداخت که از جمله آنها، مرور آییننامههای مصوب انجمن و آشنایی با مطالبات حوزه از انجمنها، تشکیل مستمر هیأتمدیره، تلاش برای راه اندازی فصلنامه علمی پژوهشی، تدوین برنامه سالانه و مستند سازی فعالیتها از جمله این پیشنهادات بود.
وی انجمنها را در اجرای برنامهها و تعیین موضوع و دعوت از اساتید و اندیشمندان کاملا آزاد دانست و گفت: دبیرخانه در این حوزه به تصمیمات انجمنها ورود نمیکند، در پایان هر سال انجمنها بر اساس شاخصهایی مورد بازنگری قرار میگیرند که این شاخصها با هدف کیفیگرایی در حال بازنگری و بازتدوین هستند.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه، اظهارداشت: متأسفانه انجمنها در بدنه حوزه هیچ جایگاهی نداشتهاند، ولی با حمایت شورای عالی و مدیر حوزههای علمیه در حال تدوین برنامه نحوه ارتباط و تعامل انجمنها با بدنه حوزه میباشیم که لازم است مدیران انجمنها در این فرایند نقش جدی ایفا کنند.
خاطر نشان میشود: در پایان و پس از رأیگیری اعضای انجمن، حجت الاسلام والمسلمین بهرامی به عنوان رئیس و دکتر اسماعیلی به عنوان نائب رئیس انجمن مطالعات فضای مجازی انتخاب شدند.
لازم به ذکر است: اولین مجمع عمومی انجمن فضای مجازی که در ۳۰مرداد ۱۳۹۹ و با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه، حجتالاسلام والمسلمین عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای هیأت موسس از جمله حجج اسلام والمسلمین شهریاری، بهرامی، مظلومی، عطاران و اقای دکتر مینایی برگزار گردید، برای انتخاب هیات مدیره انجمن رایگیری شد و حجج اسلام والمسلمین بهرامی، امینی مقدم، قهرمانی و آقایان دکتر مینابی، اسماعیلی، فرج نژاد و همچنین سرکار خانم دکتر مهدیان به عنوان اعضای هیات مدیره و حجت الاسلام زارع و حسینی به عنوان بازرس انتخاب گردیدند.