بسمالله الرحمن الرحیم
امروزه ارتباطات نقش اساسی را در زندگی بشر برعهده داشته آنگونه که هر پیشرفت و ترقی در گرو آن میسّر است. فضا مجازی نیز یکی از حوزههای نوظهور ارتباطی است که در عرصه سیاست، اقتصاد، فرهنگ و بخصوص دین و امنیت اجتماعی نقش فعّالی را ایفا نموده و بسیار تأثیرگذار است.
از جمله ویژگیهای مهم این رسانه دستیابی و دسترسی آسان، جذابیت و تنوع، فرامرزی و فرازمانی، و ارتباطات غیرمتعارف در آن است، بهگونهای که کنترل آن را بسیار دشوار و شاید ناممکن کرده است و به این جهت است که دشمنان اسلام از هر فرصتی بهره جسته و برای تحقق هدفهای شوم خود این فضا را میدان تاختوتاز افکار خود قرار داده و با تبلیغات سوء، القای شبهات فکری، تضعیف عقاید، آموزش فرهنگ و اخلاق غربی و نشر مجعولات به نام دین سعی در مخدوش کردن چهره اسلام و ارزشهای اسلامی را دارند.
در برابر این وضعیت چالشی و پرخطر کنونی، لازم است تا مسئولان حوزه با ایجاد اتاق فکر این اطلاعات را رصد نموده، ضمن پاسخگویی دقیق و مستدل و ارائه راهکارهای مناسب با هرگونه هنجارشکنی برخورد نموده، کلام حق را آنگونه که است برای مخاطبان بیان دارند.
ازاینرو تشکیل «انجمن علمی دین و فضای مجازی» حوزه علمیه نهتنها برای جواب به این نیاز، بلکه بهعنوان یک ضرورت جدی و فوری برای مقابله با این تهدیدات لازم است. امیدواریم که دستاندرکاران این انجمن بتوانند خلأ این عرصه را با تدبیر و درایت خود به بهترین وجه پر سازند و با بهره گیری از طلاب مستعد و استفاده از این فضا، به مشکلات جامعه و بهویژه نسل جوان اهتمام ورزیده، نقشههای بدخواهان و معاندان دین و دیانت را در این شرایط حساس و سرنوشتساز خنثی سازند. بمنه و کرمه.
قم – ناصر مکارم شیرازی
21/5/99